Miten lainaan

Hanki uniikkia taidetta vaivattomasti ja tue samalla paikallisia kuvataiteilijoita!

Taidelainaus mahdollistaa laadukkaan kuvataiteen hankkimisen matalalla kynnyksellä. Taidelainaus etenee kuukausijaksoissa, ja lainaussopimus tehdään toistaiseksi. Asiakas voi milloin tahansa palauttaa teoksen Taidelainaamoon, jolloin laina päättyy välittömästi. Pitäessään teoksen asiakas sitoutuu maksamaan kuukausivuokraa ja noudattamaan Taidelainaamon sääntöjä koko laina-ajan, kunnes teos on palautettu tai lunastettu. Kehystämättömät grafiikanvedokset ja piirrokset asiakas sitoutuu lunastamaan omakseen ensimmäisen lainakuukauden jälkeen, jolloin maksuehdot ovat samat kuin Taidelainaamossa yleensä. Vuokra maksetaan kuukausittain etukäteen ja se määräytyy seuraavasti:

Teoksen hinta sekä lainamaksu/kk

1–600 € 20 €/kk
601–1 200 € 40 €/kk
1 201–1 800 € 60 €/kk
1 801–2 400 € 80 €/kk
2 401–3 000 € 100 €/kk
3 001–3 600 € 120 €/kk
3 601–4 500 € 150 €/kk
4 501–5 400 € 180 €/kk
5 401–6 000 € 200 €/kk
jne.

Lainaaja on vastuussa lainatusta teoksesta ja velvollinen korvaamaan teokselle laina-aikana aiheutuneet vahingot. Teokset lainataan Taidelainaamosta siinä kunnossa kuin ne ovat lainaushetkellä.

Teoksen varaaminen

Teoksia on mahdollista varata yhden viikon ajan. Varaus suositellaan tehtäväksi sähköpostitse tai puhelimitse. Lomakkeen kautta tehdyissä tilauksissa on havaittu ongelmia.

Viikon varausaika alkaa siitä, kun teos on toimitettu Taidelainaamoon tai asiakkaalle on järjestetty työhuonekäynti suurikokoisen teoksen katsomiseksi. Varaus ei sido asiakasta mihinkään.

Teoksen voi myös ostaa saman tien

Taidelainaamo välittää Vantaan Taiteilijaseuran jäsentaiteilijoiden teoksia. Teoksia voi ostaa Taidelainaamosta myös kertaostona, ja maksuvälineinä käyvät käteinen sekä yleisimmät pankki- ja luottokortit.

Teoksen voi ostaa myös etänä, jolloin asiakas valitsee teoksen www-sivuilta, pyytää lainaamosta laskun ja maksaa teoksen sekä sen lähetyskulun. Tämän jälkeen teos toimitetaan asiakkaalle hänen hyväksymällään kuljetustavalla ja asianmukaisesti pakattuna.

Taidelainaamon verkkosivuja kehitellään vielä, joten varmin tapa on perinteinen sähköposti tai puhelu.

info (at ) vantaantaiteilijaseura.fi
Puh. 045 196 1155

Lahjakortti

Ilahduta taiteenystävää lahjakortilla!

Taidelainaamon lahjakortti on suosittu lahja niin merkkipäiviin, valmistujaisiin kuin häälahjaksi. Lahjakortti mahdollistaa juuri itselle mieluisan taideteoksen hankkimisen Suomen laajimmasta teosvalikoimasta. Lahjakortin voi joustavasti käyttää teoksen vuokraamiseen, teoksen kertaostoon tai teoshankinnan osamaksuun. Ostaja määrittelee lahjakortin summan vapaasti, ja lahjakortti on voimassa vuoden ostopäivästä.